Projekt "NANOSTRUKTURIRANI I FUNKCIONALNI POLIMERNI MATERIJALI / NANFUN" potiče suradnju industrije i znanstvenih akademskih ustanova u području temeljne i primijenjene nanotehnologije. Suradne ustanove su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, KONČAR Institut za elektrotehniku d.d. i Nacionalna zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske.

Projekt financiraju KONČAR Institut za elektrotehniku d.d. u iznosu od 1/3 i Nacionalne zaklada za znanost u iznosu od 2/3; ukupna sredstva su 1,5 mil. kuna, na vrijeme provedbe od ukupno 3 godine.
Projekt se ostvaruje u okviru programa NZZ ''Partnerstvo u temeljnim istraživanjima'' kojemu je cilj povećati ulaganja u temeljna istraživanja na hrvatskim fakultetima, javnim institutima i drugim znanstvenim ustanovama, na načelima javnog i privatnog partnerstva. Projekt sadržava više znanstveno-društvenih ciljeva: razvijanje područja nanotehnologije, kreiranje materijala specifičnih i originalnih svojstava te osposobljavanje visokoobrazovanih stručnjaka koji će raditi na razvoju gospodarstva i voditi suradnju znanstveno-istraživačkih ustanova i industrije.

Glavni znanstveni i primjenski cilj je priprava nanostrukturiranih polimernih materijala (ugljikove nanocijevi / funkcionalni kopolimeri) sa svojstvima prigušenja buke i zvuka koji će imati moguću primjenu na tračnim vozilima Končar Grupe.

 


Copyright Projekt Nanostrukturirani i funkcionalni polimerni materijali NunFun 2010. - 2011.